Třetí kolo Poháru Českého florbalu

4.09.2023 | A tým muži, Muži A | 0 komentářů

V neděli 3.9.2023 muži Andone SK Jihlava odehráli 3. kolo Poháru Českého florbalu proti týmu FLORBAL LITOMYŠL.

Andone SK Jihlava – FLORBAL LITOMYŠL              4:1         (0:1, 1:0 ,3:0)

Branky a asistence: 33. Voslář (Beránek J.), 45. Voslář (Beránek Jan), 50. Andrýsek (Formáček), 58. Formáček (Kůs)

Jihlava nastoupila do zápasu na tři kompletní formace. V sestavě se objevilo hodně mladých odchovanců, což je nastavená koncepce oddílu. V prvním útoku nastupuji již od přípravy mladé naděje Patrik Bratršovský, Matěj Voslář a Hynek Jirků, kteří se své šance chopili skvěle. Druhou formaci tvoří stálice týmu bratři Horský doplněni dalším mladíkem Viktorem Caklem. Ve třetí lajně pak nastoupili nové posily do letošní sezóny Kryštof Kůs a Josef Pojer. Doplněny dalším mladíkem v obraně hrajícím Markem Formáćkem.

Utkání začalo podle očekávání. Jihlava držela míček na svých florbalkách, ale do větší šance se nedostala. Litomyšl trpělivě čekala na své šance z protiútoku. V čase 13:57 udělala Jihlava chybu v rozehrávce a Ondřej Hegr otevřel skóre zápasu 0-1. Obrázek hry se dále neměnil. Jihlava byla aktivnější a tlačila se do šancí, které ovšem skvěle likvidoval brankář hostů Moravec. Litomyšl vyhrála první třetinu 1-0. Do poloviny zápasu se obraz hry moc nezměnil. Až v polovině zápasu byl faulován Jakub Horský a domácí tým měl možnost přesilové hry. Po delším zámku na polovině Litomyšle poslal tvrdou střelu Jan Beránek. Gólman Moravec odrazil míček pouze vedle sebe a tam míčem dopravil do branky Matěj Voslář 1-1. V závěru druhé periody dostala Litomyšl výhodu přesilové hry dokonce 5 na 3. Domácí přesilovku ubránili skvěle, a to se později ukázalo jako jeden z hlavních faktorů. Rozhodovala třetí třetina, kde se ukázala dobrá fyzická připravenost týmu SK Jihlava, která byla jednoznačně rychlejší a důraznější. V čase 43:50 byl faulován Jan Beránek a Jihlava hrála druhou přesilovku v zápase. Opět uspěla osa Beránek a Voslař 2-1. Deset minut před koncem zasadila Jihlava hostům rozhodující úder. Velké chvíle prožil nováček v týmu hrající první zápas Marek Formáček. Nejprve přihrál na gól Andrýskovi 3-1. A v závěru zápasu pak přidal sám branku na 4-1 po přihrávce nové posily Kryštofa Kůse. Jihlava porazila před solidně zaplněným hledištěm Litomyšl 4-1 a postoupila do dalšího kola poháru, kde se postaví týmu z první ligy.

Muži postoupili do 4. kola, kde poměří síly proti týmu FBC Štíři Č. Budějovice na hale SK Jihlava.

Komentář trenéra: Pro nás důležitý zápas před začátkem ligy. Ukázal, jak dobře jsme připraveni a na čem bude potřeba dál pracovat. Děkujeme soupeři za kvalitní utkání.

Komentář hráče Jana Beránka: Na tohle utkání jsme hodně dlouho čekali. Abychom měli porovnání, jak na tom jsme před startem ligy. Litomyšl patři k favoritům soutěže, a proto jsme rádi, že jsme potvrdili výkony z předešlých zápasů papírově slabším soupeřům. Letos chceme být hlavně silný na míčku a udávat tempo utkání což se nám dařilo i v zápase. Těšíme se už na zápas s prvoligovým účastníkem.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *