Ženám o víkendu začíná 1. liga žen

7.09.2023 | A tým ženy, Ženy A | 0 komentářů

Ženám se nezadržitelně blíží začátek ligy. První domácí utkání je na programu 9. září na domácí hale SK Jihlava. V A-týmu žen došlo k pár změnám, jinak se kádr nijak nezměnil. Jaká byla příprava na nový ročník a jaké jsou cíle?

Ženy absolvovaly náročnou přípravu, která začínala již v květnu a první část trvala dva měsíce, kde se ženy převážně zaměřovaly na kondiční část s kombinací her a florbalu. Co na ni říká kapitánka Hanka Krčálová? Letní přípravu jsme měly hodně náročnou. I když není velmi oblíbená, tak musím říct, že mě letos bavila. Tréninky jsme měly proložené i různými hrami, které byly zpestřením celé přípravy.

Hanka Krčálová

Po třítýdenním volnu začala druhá část přípravy, kde byla převážně kombinace kondice jako takové, najíždění do florbalu a zaměřování se na herní část. Na začátku srpna ženy odjely na Czech Open 2023, což je mezinárodní turnaj v Praze ve florbale. Byla to skvělá příležitost si od konce předešlé sezóny opět zahrát a začít pracovat na herní stránce.

Na konci srpna ženy čekal Pohár Českého florbalu ve Rtyni v Podkrkonoší. Za víkend odehrály čtyři zápasy, do kterých se připravovaly jak do ligových zápasů. Změnili jsme celou rozcvičku a lépe si rozvrhli předzápasový program, abychom se lépe připravili na zápas. Mimo jiné jsme obměnili formace. Podařilo se nám stabilizovat výkonnost všech lajn, kdy každá z nich může být jinak nebezpečná pro soupeře. Ze třetího místa ve skupině si ženy vybojovaly postup, který se odehraje na konci září s Hradcem Králové.

Závěrem letní přípravy nechybělo každoroční soustředění. Snažili jsme se zaměřit na naše nedostatky a vypilovat věci, ve kterých máme rezervy. Avšak hlavním úkolem bylo prosazení se v útočné části a tlak do brány. A v neposlední řadě také stmelení kolektivu, které je nepostradatelné v každém týmovém sportu.

Změny v kádru žen

K hlavním změnám došlo v brance, kdy bude končit Daniela Václavková z osobních důvodů. S velkou pravděpodobností ji ještě můžeme vidět do října v bráně, ale to budou její poslední zápasy. Velkou posilou v kádru bude Kateřina Bednářová, která se vrací po narození dítěte. Měla by přinést zkušenosti a klid do velmi mladého týmu. Dále máme příchod našich odchovankyň Gabriely Procházkové a Pavly Homolové.

Gabriela Procházková

Cíle pro tuto sezonu

Komentář trenéra: Pro tuto sezonu bude důležitý herní rozvoj a stabilní výkony po celou dobu sezony. A díky tomu bojovat o horní příčky tabulky. Říká o cílech do nové sezony Roman Komenda.

Již tuto sobotu 9. září a v neděli 10. září ženy odehrají první ligové zápasy na domácí palubovce. Ženy budou rády za každou Vaši podporu!

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *