Muži v sobotu zahajují ligu doma

8.09.2023 | A tým muži, Muži A | 0 komentářů

Již v sobotu muži zahájí sezonu na domácím hřišti. K jakým změnám došlo v kádru A-týmu mužů a jaké jsou jejich cíle do sezony? To vše se dozvíte v článku níže.

Tým absolvoval náročnou letní přípravu, která byla rozdělena na dvě hlavní části. V první části se věnovali převážně rozvoji fyzické kondice, druhá část byla zaměřena na florbalovou průpravu do sezóny. 

Obránce Jan Beránek: „Shrnutí letní přípravy : Pokud nemáte do sezony dostatečný fyzický fond je to asi jako mít florbalovou hůl bez čepele. Letní dril je proto naprosto nezbytný a bez kvalitní přípravy jste v sezóně poloviční hráč. Příprava před letošní sezónou byla nejnáročnější co jsem v Jihlavě zažil. Dali jsme si nějaké cíle a podle toho jsme také v létě trénovali. Že byla úspěšná se ukázalo již v poháru, kde jsme se dostali až do čtvrtého kola a změříme síly proti týmu z první ligy a to je teď další ukazatel. Jedna věc je, že trénujete čtyřikrát až pětkrát v týdnu a druhá je to prodat na hřišti. Máme hodně mladý tým a přesto , že florbal je kolektivní sport. Tak se skládá z výkonu jednotlivce. Udržet tedy koncentraci a zůstat nohama na zemi bude hlavní úkol. Pak teprve můžete uspět.“

Na začátku srpna muži odjeli na Czech Open 2023, což je největší mezinárodní turnaj v Praze. Pro A-tým to byl začátek herní přípravy.

Po čtrnácti dnech muže čekal Pohár Českého florbalu na domácím hřišti. Za víkend odehráli čtyři zápasy. I přes to, že bylo potřeba zapracovat některé důležité herní prvky, tým z Vysočiny turnaj výsledkově ovládl a všechny čtyři zápasy vyhrál. Ve druhém kole porazila Jihlava tým Tatran Hostinné 4:0 a v třetím kole porazila svého konkurenta z ligy Florbal Litomyšl 4:1. Postoupila do 4. kola, kde se utká na domácí palubovce 25.9.2023 s prvoligovým týmem z Českých Budějovic.

Posily před prvním utkání v barvách Jihlavy:

Do kádru přichází posila Josef Pojer, který působil v klubu Pacovští Honzíci. Dále se v sestavě objeví Kryštof Kůs, jenž přestoupil z klubu Snipers Třebíč, kde hrál Narodní ligu.

Josef Pojer

,,Především jsem rád že jsem se mohl po 17 letech vrátit do mateřského klubu. Od sezóny očekávám že se stabilně usadím v kádru a budu moct pomáhat a rozvíjet se našim mladým hráčům. Od celého týmu očekávám že v této sezóně úspěšně zabojujeme o postup o patro výš.

Kryštof Kůs

,,Sezónu vyhlížím s velkým očekáváním. Už jen pohár nám naznačuje, že v týmu je velká síla. Tréninky s účastí vždy přes dvacet lidí jsem doposud zažíval spíš vzácně, takže i z tohoto pohledu je cítit, že se zde k nadcházející sezóně přistupuje s maximální odpovědností. Byl by alibismus dávat si nižší cíle, než boj o nejvyšší příčky v soutěži, ale je třeba ke každému utkání přistupovat s maximální pokorou. Ze zkušeností vím, že naprosto odlišná soutěž je pak případné play-up o NL. Já sám jsem ještě pár týdnů zpět nepředpokládal, že letos obléknu jihlavské barvy. Po dvou letech ve Snipers Třebíč jsem plánoval návrat do Dačic, kde jsem v minulosti strávil 13 krásných sezón. Nicménějsem rodilý jihlavák a celý život zde žiju, takže mě to vždy lákalo. Zájem Jihlavy jsem ale registroval již delší dobu a nakonec jsem koncem léta usoudil, že nyní už uzrál ten pravý čas. Faktorů, které převážili misky vah, bylo několik. Mimo jiné například náročnost na cestování, osobní a týmové ambice, nebo chuť zahrát si v mé oblíbené hale a v rodném městě. Zatím se v týmu víceméně roukoukávám. Rozhodně udělám maximum pro to, abych byl co nejplatnějším článkem do celé skládanky a dostával co možná nejvíc herního prostoru. Rád bych tedy touto cestou pozval všechny fanoušky dobrého florbalu v sobotu do sportovní haly na Okružní ulici v Jihlavě, kde se od šesti hodin střetneme s Hradcem Králové. Jako předkrm si můžete dát utkání našich žen, které se hraje v téže hale od půl třetí.

Cíle pro tuto sezonu

Do týmu zapracovávat naše odchovance a postoupit do playoff o národní ligu.

Komentář trenéra: Priorita pro náš oddíl jsou kvalitní tréninky a práce na jednotlivých detailech což si budeme chtít udržet po celou sezonu. Chceme se držet naší koncepce zapracovávat naše mladé kluky a stavět hru na hráčích, kteří přemýšlí o florbalu jinak než pouze, že jsi jdou zahrát. Pokud se nám tyto cíle budou dařit plnit měli bychom postoupit do playoff o národní ligu. Což je náš hlavní cíl pro tuto sezonu. říká o cílech do nové sezony Roman Komenda.

Tuto sobotu 9. září muži odehraji první ligový zápas na domácí palubce v 18 hod. Proti Hradci Králové B. Přijďte náš tým podpořit na jejich cestě o Národní ligu!

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *