Jihlava udolala ve čtvrtém kole poháru před fantastickou diváckou kulisou prvoligové Štíry České Budějovice

2.10.2023 | Klub | 0 komentářů

Dlouho to trvalo, ale v pondělí se do Jihlavy vrátil soupeř, který hraje první ligu. Přesto, že některé opory nechal tým z Jižních Čech odpočívat přivezl na půdu do Jihlavy velkou kvalitu.

Andone SK Jihlava – FBC Štíři Č. Budějovice

5 – 4

(1:2, 2:2, 2:0)

Branky za Jihlavu: 6. Bratršovský (Beránek M.), 33. Beránek J. (Kůs), 40. Bratršovský (Jirků H.),

48. Horský Jakub, 57. Křivský (vlastní gól)

První třetina se hrála v opatrnějším tempu a především domácí tým se na hřišti hledal a některé hráče svazovala nervozita. V šesté minutě však první formace Jihlavy hrající bez ostychu otevřela skóre. Michal Beránek našel dobře postaveného Patrika Bratršovského na středu hřiště a ten přesnou střelou pod horní tyč skóroval 1-0. Za tři minuty ovšem bylo srovnáno. Vlastní branku si vstřelil Josef Pojer 1-1. Pět minut před koncem první třetiny obrátil skóre pro hosty Patrik Holý za asistence Vojtěcha Basíka 1-2.

Druhá třetina začala vyloučením na straně SK. Za bránění ve hře rozhodčí posadili na trestnou lavici Jana Horského. Domácí však zvládli oslabení skvěle, a dokonce většinu času měli míček pod svojí kontrolou. Před polovinou zápasu dostala možnost přesilové hry také Jihlava. Ale ani tahle přesikovka se nepovedla. Přesně v polovině zápasu se prosadil hostující Vojtěch Fišer a Štíři vedli už o dvě branky. 1-3. Nejhezčí akci si SK připravilo ve druhé polovině druhé části. Kdy celá první pětka zamotala hlavu obraně soupeře a po ose Jirků a Kůs do úplně prázdné branky zakončoval Jan Beránek 2-3. Poté začala přebírat otěže zápasu domácí Jihlava. Připravila si několik šancí, ale skóre se nezměnilo. V závěru druhé periody poslali rozhodčí domácí tým do tří. Nejprve byl hodně přísně vyloučen Tomáš Kasper za opakovaně přestupky a ve stejném čase ještě přidali rozhodčí trest Víťovi Jirků za nedovolené vražení. Trenér hostujícího týmu si vzal oddechový čas a cítil šanci na definitivní rozhodnutí zápasu. Budějovice hráli přesilovku skvěle, ale dlouho se jim nedařilo prostřelit obranné bloky a skvělého Vyskočila v brance. Až devatenáct sekund před koncem přesilové hry se prosadil Roman Sedlák a s Jihlavou to nevypadalo dobře 2-4. Patnáct sekund před koncem druhé části hosté špatně střídali a to stačilo Jihlavě, aby se vrátila do zápasu. Tři sekundy před sirénou se střelou pod víko prosadil skvěle hrající Bratršovský a přidal svůj druhý gól a snížil na 3-4.

V poslední třetině hnala zaplněná sportovní hala své borce dopředu. Trenér Roman Komenda stáhnul hru na dvě pětky a Jihlava začala svého soupeře přehrávat. Po sedmi minutách se střelou přes obránce prosadil Jakub Horský a vyrovnal stav zápasu na 4-4. Posledních deset minut patřilo Jihlavě. Nejprve trefil tyč Hynek Jirků. Poté měl dobrou šanci Jan Horský. A největší šanci neproměnil domácí kapitán Michal Beránek, který si položil brankáře a jeho střelu do prázdné branky v poslední chvilce zastavil obránce Budějovic, který doslova skočil před odkrytou branku. Poté připravil další velkou šanci Beránek Jan pro Bratršovského, který odmítl hattrick a trefil hostujícího brankáře do masky. Rozhodující branka zápasu naopak byla hodně kuriózní. Čtyři minuty před koncem táhl útok Jihlavy Kasper po levé straně a jeho přihrávku si do vlastní branky srazil obránce Štírů Matyáš Křivský 5-4. V hale nastala obrovská radost a euforie. Mladý tým Budějovic ovšem sehrál skvělý záběr zápasu. A brankář Vyskočil ještě musel vytáhnout pár zákroku. Vítězství si však Jihlava vzít nenechala a v listopadu se utká v přímém souboji proti týmu Florbal Jaroměř o postup do osmifinále mezi šestnáct nejlepších tymů poháru Českého Florbalu.

Komentář trenéra Romana Komendy: Začátek zápasu nám trochu trvalo se dostat do tempa. Od druhé se nám dařilo více tvořit hru a díky aktivní hře se nám podařilo dotáhnout do vítězného konce. Dnes byla výborná atmosféra. Děkujeme za podporu a soupeři za zápas.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *