Jihlava utrpěla vítězství nad FBŠ Všestary a dále drží kontakt s čelem tabulky

3.10.2023 | A tým muži, Muži A, Ženy A | 0 komentářů

Muži Andone SK Jihlava v sobotu na domácí palubovce odehráli 4. kolo pro týmu FBŠ Všestary.

Andone SK Jihlava – FBŠ Všestary

8 – 5

(2:1, 4:3, 2:1)

Branky za Jihlavu: 4. Vyskočil O. (Horský Jan), 20. Noháček (Jirků H.), 32. Jirků H. (Beránek M.), 34. Horský Jakub (Vysokčil O.), 35. Horský Jan (Horský Jakub), 40. Horský Jakub (Kasper), 50. Horský Jan (Kasper), 52. Vlk (Horský Jan)

Vstup do zápasu se domácí Jihlavě povedl. Ve čtvrté minutě se prosadil Ondřej Vyskočil za asistence Jana Horského 1-0. Pak se na hřišti hrála honěná za míčkem, ale florbal to rozhodně nepřipomínalo. Všestary čekali na protiútoky a SK dělalo vše proto, aby svojí rozehrávkou soupeři na jejich plán přistoupilo. Minutu před koncem první třetiny udělala obrana hostů velkou chybu a Hynek Jirků našel Martina Noháčka a ten zvýšil na 2-0.

To jak se Jihlavě poslední dobou nedaří koncentrovat na zápas se ukázalo hned pár vteřin po vstřelené brance. Hned po vhazování se po krásné střele prosadil hostující Macháček 2-1. Druhá třetina začala jako skončila ta první. Hurá florbal, který nenabízel nic jiného než mraky ztrát na obou stranách a čekání, kdo dokáže proměnit své šance. Nejprve Macháček svým druhým gólem v zápase vyrovnal na 2-2. Pár minut na to se prosadil Hynek Jirků, který se štěstím prošel mezi dvěma obránci a vrátil Jihlavě vedení 3-2. Deset vteřin trvalo vedení Jihlavy s opět bylo srovnáno 3-3. Dvě minuty na to udělal chybu obránce Jan Beránek a hostující Světlík obrátil skóre na 4-3. A minutu na to srovnal na 4-4 Jakub Horský. A za dalších pár vteřin na 5-4 pro Jihlavu navýšil Jan Horský. To už domácí tým hrál pouze na dvě formace. Od té doby se hra trošku zlepšila a Jihlava začala soupeře přehrávat. V poslední minutě druhé periody zasadil další ránu pro hosty po přihrávce Kaspera opět Jakub Horský 6-4.

Poslední třetina byla již v režii domácích. Po brankách Jana Horského a Davida Vlka odskočila Jihlava na rozdíl čtyř branek 8-4. V závěru zápasu byl ještě vyloučen Jan Beránek za nedovolené bránění a Všetaty svoji přesilovku využili. Vojtěch Bureš upravil na konečných 8-5.

Komentář trenéra Roman Komendy: Do zápasu jsme nevstoupili dobře, hra se nám vůbec nedařila a nedělali co chtěli. Od druhé třetiny se hra zlepšila a díky tomu dokázali dotáhnout do vítězného konce. Díky hráčům za nasazení až do konce.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *