Nabídka první třídy s rozšířenou výukou pohybových aktivit

13.04.2017 | Nezařazené | 0 komentářů

Vlivem moderní doby je u dětí často pozorován nedostatek základních motorických vlastností potřebných pro budoucí uplatnění manuálních dovedností v běžném životě, zaměstnání či v oblasti sportu. Uvědomujeme si, že sport a pohyb je nedílnou součástí zdraví každého člověka.

V této souvislosti oznamujeme rodičům, že Základní škola a mateřská škola Jihlava, Nad Plovárnou 5 nabízí první třídu s rozšířenou výukou pohybových aktivit v trvání dvou hodin týdně. Tyto aktivity budou zajišťovány prostřednictvím Školního sportovního klubu nad rámec základní školní docházky vždy v odpoledních hodinách a nebudou na úkor kvality běžného školního režimu. Rozšířenou Výuku pohybových aktivit povedou učitelé tělesné výchovy nebo trenéři s minimální kvalifikací licence „C“.

Cílem tohoto programu je vzbudit zájem žáků a pohyb prohlubovat základní pohybové dovednosti individuálního i kolektivního charakteru v takové míře, aby se mohly děti později specializovat na konkrétní druh sportu.

Pohybové hodiny povede mimo jiné i Jan Šmarda, šéftrenér mládež ve florbalovém oddíle Sk Jihlava a bývalý hráč hokejové Dukly.

Převzato od: J. Šaufl, Základní škola a mateřská škola Jihlava, Nad Plovárnou 5, p. o.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *