Dvě Sněhurky a jedenáct trpaslíků

22.11.2017 | Ženy A | 0 komentářů

Žily byly dvě Sněhurky, inženýrka a magistra, a ty měly k ruce spoustu jim oddaných trpaslíků, respektive trpaslic. Tyto trpaslice pracují ve florbalovém průmyslu a Sněhurky jim dělají vedoucí. Ten den, 18. listopadu 2017, jich však do práce šlo jenom jedenáct kvůli velké marodce. Práci tentokrát měly opravdu předaleko, až Na Lapači, ve Vsetíně. Na cestu se vydaly třemi vozy, dva vozy řídily Sněhurky a třetí jedna z trpaslic. Cesta to byla dlouhá, avšak trpaslice všem řidičkám zpříjemňovaly cestu, takže jim to rychle ubíhalo.

Všechny vozy dorazily na místo určení přibližně ve stejnou dobu. Jelikož před prací měly ještě spoustu času vydaly se na krátkou procházku, na které podpořily místní malé trpaslíky, kteří pracují v hokejovém průmyslu.

Sněhurky, které většinou do práce nosí sexy bílé trička, se dnes shodly, že si na sebe vezmou to samé tričko, avšak v červeném provedení. I trpaslice se převlékly do bílých pracovních úborů a šly se rozcvičit.

Práce jim začínala ve 14:00. Nedělají klasicky „osmičky“, jako například v BOSCHi, ale ve florbalovém průmyslu pracují 3 x 20 minut.

Do první dvacetiminutovky se trpaslice vydaly s chutí, měly za cíl prvních deset minut nepustit vsetínské trpaslice do žádné šance. To se jim povedlo. Avšak na začátku dvanácté minuty inkasovaly naše trpaslice první branku. O minutu později naší nenasytnou trpaslici zfaulovaly a ta se připravovala na nájezd. Předtím se ještě poradila s trpaslicí, která chrání branku a ta jí poradila, aby místo střely šla do kličky. A povedlo se. Bylo srovnáno na 1:1. Do konce první části to byla přetahovaná. Do jihlavské branky se trefila vsetínská trpaslice následně opět srovnala jihlavská nenasytná trpaslice. A těsně před koncem první třetiny pracovní směny navýšila vsetínská trpaslice na 3:2.

V druhé části vsetínské dívky ještě více přitvrdily a přibývalo čím dál více faulů, které v několika případech spíš připomínaly zápas MMA. Tato tvrdost, která rozhodčími nebyla trestána, se jim však vyplatila a třetinu ovládly 3:0.

Poslední část děvčice ze Zlínského kraje zahájily přesilovou hrou, kterou k velkému smutku hostujících trpaslic proměnily. Pak ještě padlo po jednom gólu na každé straně, než se naše trpaslice konečně naštvaly. Možná k tomu přispěli i místní lesní muži, kteří začali vyřvávat: „Deset, deset!“. A světe div se, trpaslice využily jedno ze svých stoletých kouzel a pustily se do stíhací jízdy, kterou se jim bohužel nepodařilo dotáhnout až do konce. Kdyby všech jedenáct trpaslic celou pracovní dobu makalo se stejným nasazením jako v posledních deseti minutách, tak by celý zápas mohl vypadat jinak. Konečný výsledek 8:7 tak nevedl k zisku ani jediného bodu. Snad další zápasy již povedou k vytouženým bodům, aby naše dvě dokonalé Sněhurky a všechny trpaslice byly spokojené a šťastné jako jedna velká rodina.

Autorka: jedenáctá trpaslice

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *