JAN BERÁNEK HODNOTÍ UPLYNULOU SEZÓNU

21.05.2018 | Muži A | 0 komentářů

Výsledek v uplynulé sezóně byl nad očekávání, jak to vidíš jako trenér mužů?

Již před startem nové sezony jsem moc dobře věděl do jaké soutěže jdeme. Regionální liga bohužel ani zdaleka neodpovídá kvalitou nejvyšší mužské soutěže v regionu.  A lidé, kteří by měli na jejím zlepšení pracovat bohužel neudělali za poslední roky vůbec nic. Proto i jako nováček jsme rozhodně nechtěli hrát spodek tabulky, ale naopak si myslím, že byla povinnost se v této soutěži pohybovat v horních patrech. Je pravda, že jsme si v naší koncepci dali cíl postoupit do tří sezon. Na druhou stranu jsem věděl, že pokud dokážeme před sezonou doplnit tým o kvalitního brankáře a posílíme i na pozici hráčů nejsme bez šance postoupit již letos. Když se nám povedlo do Jihlavy přivést Michala Beránka, který je za mě jeden z nejlepších florbalistů na Vysočině a brankáře Davida Navrkala, tak se naše šance hodně zvedly.

Tím ovšem nesnižuji ani výkony ostatních hráčů, kteří všichni odvedli obrovskou práci. První místo bylo naprosto zasloužené.

 

 Co bys hodnotil, jako nejpozitivnější na týmu?

Naprosto jednoduchá otázka. To, že to byl opravdu tým. Ono to zní jako klišé, ale v kolektivním sportu je tohle rozhodující. A myslím, že se všichni přesvědčily,že pokud máte dobrou partu dokážete občas porazit i daleko silnější týmy. Každý dobře pracoval v tréninku a nechyběly ani společné akce mimo sportovní halu. V samotném týmu pak každý hodně brzo pochopil, jaký má v Jihlavě úkoly a v čem je silný Většinu utkání jsme odehrály v podobné sestavě což se nám také ve spoustě zápasech vyplatilo.

 

Kdo tě v týmu nejvíce překvapit a koho bys nejraději vyzvedl?

Pokud budu upřímný tak mne překvapili všichni. Jak jsem již říkal, těžko někdo dokáže naplánovat, jak to bude fungovat. To se musí vycítit a především si musí každý hráč srovnat v hlavě na co má a v čem může být platný. A to se nám povedlo skvěle. Jedno jméno bych, ale přeci jen řekl. Brankář David Navrkal byl pro mě největší tahoun za postupem. V podstatě byl jediný nenahraditelný v celém týmu, jelikož jsme letos trošku zariskovali a do sezony nastoupily pouze s jediným stabilním brankářem. David to zvládl skvěle a za to mu patři velký dík.

 

Když se podíváme jsi nejproduktivnější hráč týmu a zároveň ligy. Co ti k tomu pomohlo?

No, když jsem se po posledním kole díval na tabulku, kde jsem se nemohl vynadívat na první místo SK JIHLAVA, tak mi tam naskočila i statistika lídrů soutěže, a když jsem se viděl na prvním místě, tak jsem se musel smát. Celou sezonu jsem si užíval, takže jsem ani moc nevnímal, že mi tam body naskakují až v takovém počtu.  Co mi k tomu pomohlo je otázka. Myslím, že hlavně asi letní příprava. Já jsem šel do Jihlavy s tím, že chci týmu pomoci do CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽE a přesto, že jsem šel hrát nejnižší soutěže, tak jsem dřel stejně jako, když jsem hrál první ligu a to se v takové soutěži asi projevit musí. No a pak samozřejmě moji spoluhráči a především brácha, protože on vždy obešel soupeře a já už jsem pak jen vstřelil branku do prázdné.

 

Jak se těšíš do nové sezóny a co od ní očekáváš?

Tak především nás čeká trošku jiný florbal. Přeci jen se již jedná o Celostátní soutěž a to už je o kus jinde než hraní jednou do měsíce tady v REGIONU. Na sezonu se samozřejmě těším, ale bude to zase o tvrdé práci. Pokud tedy budeme chtít v lize hrát důstojnou roli. Pokud tým vhodně doplníme a noví hráči nám dobře zapadnou do týmu a utvoříme opět dobrou partu a všichni budou tvrdě pracovat určitě můžeme hrát minimálně střed tabulky. V opačném případě nás bude čekat jednoznačně sestup.

 

Čeho bys chtěl ještě dosáhnout jako hráč s SK Jihlavou?

Tak první cíl, který jsem si dal se nám povedlo splnit již letos. Tedy postoupit do Divize. Teď bude asi čas se vyjádřit na otázku, na kterou se mě ptalo již mnoho lidí. Proč jsem si vlastně vybral klub SK Jihlava a sešup z první ligy do tenkrát nejnižší soutěž přesto, že jsem z Havlíčkova Brodu, kde se hrála daleko vyšší soutěž.  SK jsem si vybral z jasného důvodu. Jako jediná mě oslovila svým koncepčním pojetím a vůbec jejich představa a možnosti jak se rozvíjet a pracovat. To je podle mého názoru totiž nejdůležitější věc, která spoustě týmům chybí. Jasná vize a koncepční práce. Proto jsem obětoval dvě sezony ve vyšších soutěží a rozhodl jsem se hrát tady. Myslím, že výsledky jsou opravdu vidět. Během tří sezon jsme se z nejnižší soutěže vyhoupli až do Divize. V klubu jsou opravdu schopní lidé, kteří na sobě neustále pracují a jsem moc rád, že se konečně našel klub, který se do svých nejlepších hráčů a trenérů nebojí investovat peníze, jelikož si myslím, že již teď se jim vše začíná vracet. Další cíle, který mám je samozřejmě postoupit do Národní ligy, ale to je zase práce na delší čas a samozřejmě neustále pracovat v klubu a vylepšovat další věci, abychom mohli i dalším trenérům a hráčům, kteří budou v SK vylepšovat podmínky pro trénování a pro hru. No a také se od nové sezony chci zapojit do trénování mládeže a především dorostenců, kde musíme neustále pracovat na výchově našich mladých nadějí.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *