Muži: Potrápili prvoligový Start98 Praha-Kunratice

2.10.2019 | Nezařazené | 0 komentářů

Poslední den měsíce září se odehrála velká florbalová bitva, kdy do Jihlavy přijel v rámci 5.kola Poháru Českého florbalu prvoligový soupeř z Prahy. Nejen hráči SK Jihlava, ale i diváci se těšili na florbal vyšší úrovně.

SK Jihlava – Start98 Praha-Kunratice

6 – 7

(3:1, 1:2, 2:4)

BRANKY: 10. Paul (Beránek J.), 14. Horský (Štoll), 20. Paul (Daněk), 26. Beránek J. (Beránek M.), 47. Beránek J. (Štoll), 59. Beránek J. (Beránek M.)

Skóre utkání již v 6.minutě otevřeli hosté (0:1) a v první desetiminutovce byli střelecky aktivnějším týmem. To se rozhodl změnit Tomáš Paul, když po dlouhé nahrávce od Jana Beránka krásně zakončil (1:1). V čase 13:10 překlopil vedení na stranu domácích aktivní Jan Horský (2:1) a SK bylo až do konce třetiny aktivnějším týmem, což potvrdil 30 vteřin před koncem druhou trefou Tomáš Paul (3:1).

I do druhé třetiny hráči SK vstoupili odhodlaně a aktivně, což hned na úvod potvrdil tvrdou střelou do tyčky Jan Horský. Domácí šli ve 25.minutě druhé třetiny poprvé do oslabení, ale bratři Beránkové utekli po zablokované střele hostů a Michal uvolnil do střelecké pozice Jana, který upravil chytrou střelou na 4:1. Gólman David Navrkal musel čelit četným pokusům hostů, skóre upravit a hlavně v dalším oslabení domácích, podržel svůj tým. Konec třetí třetiny se domácím nevydařil. Zvyšující se tlak hostů přinesl 2 rychlé góly po sobě v rozmezí 40vteřin a hosté upravily skóre po druhé třetině na těsných 4:3 pro domácí.

Úvod třetí třetiny patřil aktivnímu Stratu 98, který chtěl dorovnat stav utkání a rozhodnout ho ve svůj prospěch. Domácí tlak ustáli a naopak ve 47.minutě po nahrávce juniora Martina Štolla skóroval opět Jan Beránek (5:3). Těžký okamžik pro SK nastal v čase 49:17, kdy byl za hrubost vyloučen Michal Beránek na 5minut. Téměř 3 minuty se dařilo blokovat pokusy hostů dobrou obranou nebo jistě zasahoval David Navrkal a držel svůj tým. Bohužel pro domácí opět 2 rychlé góly hostů za sebou znamenaly vyrovnání (5:5) a poté ještě v početní výhodě odskočili o gól (5:6). Domácí se nevzdali a mohutně povzbuzováni slušně zaplněnou domácí halou aktivně napadali a to i přes oslabení, které v závěru 3.třetiny hráli.  Již po druhé v zápase v oslabení vyvezl balónek Michal Beránek a bratr Jan dorovnal na 6:6 v čase 58:45! Pokračovala však přesilovka hostů, ve které se jim podařilo 49vteřin před koncem vsítit postupový gól (6:7). Domácí sice ještě vstřelili branku, ale ta jim pro faul při rozehrávce nebyla uznána. Zápas splnil a v mnohém i předčil předpoklad pěkného florbalu na Vysočině a hráčům i trenérům patří poděkování!

Sestava: Navrkal, Vyskočil Š. – Daněk, Škurla, Holoubek, Trojan, Strejček, Beránek J, Beránek M, Štoll, Horský, Vyskočil O., Žaloudek, Jirků, Zápotočný, Paul, Blažíček,

Komentář trenéra Komendy: Musím prvně pochválit všechny hráče za nasazení v zápase a předvedenou hru. Škoda nezvládnutého závěru 2.třetiny, kdy se soupeř dotáhl a dostal se do hry. Třetí třetina byla zbytečně dramatická a vedla až ke zbytečným vyloučením. Děkujeme soupeři a výborné atmosféře v hale.

Hráči utkání
domácí: David Navrkal, hostů: František Kosař

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *