2. kola Přeboru mladších žáků na domácí palubovce

5.12.2019 | Nezařazené | 0 komentářů

Neděle 1.12.2019 – další dvě kola Přeboru mladších žáků se konalo u nás v Jihlavě ve sportovní hale SK Jihlava. Týmy SK Jihlava lvíčata a SK Jihlava ježci se utkal se čtyřmi soupeři.

Sestava SK Jihlava ježci: E. Karbašová, L. Novák, D. Skořepa, T. Charvát, M. Pospíchal, V. Pachivka, O. Kolář, L. Stránský, M.Frýba, M. Václavik, A. Trnka, J. Píša, J. Pejchalová

Hippos Žďár nad Sázavou – SK Jihlava ježci

7:6

Zápas zostra započal D. Skořepa, který po 5 sekundách vstřelil gól. Hezkou individuální práci předvedla E. Karbašová, která z první nesobecky nahrála před prázdnou branku A. Trnkovi, který se nemýlil. Třetí branku vstřelil opět D. Skořepa po nahrávce L. Stránského. Čtvrtou branku vstřelil O. Kolář, kdy obešel branku a rychle zasunul k tyči. Poločas skončil smírně 4:4. Druhý poločas započal L. Stránský nekompromisní střelou do pravého růžku, kdy si vymotal hned dva protihráče. Šestou branku vstřelil L. Novák po odražené střele od golmana soupeře. Nezapočítaný sedmý gól vstřelil O. Kolář z rozehrávky přesnou střelou. Zápas, kde dominovali první dvě lajny, další dvě lajny inkasovali, ale v průběhu hry se zlepšovali. V brance výborně zachytal T. Charvát, který překvapoval soupeře svou rychlostí pohybu nejen v brankovišti. Negativní přístup předvedl jeden z našich hráčů, kdy se snažil neustále komentovat některé situace. Takhle tedy určitě ne !!!

SK Jihlava ježci – Snipers Třebíč Modří

12:12

Zápas který se musel líbit každému nezaujatému divákovi. Skoro každá akce končila brankou. První branku hned z rozehrávky vstřelil O. Kolář po nahrávce D. Skořepy. Druhou branku vstřelil V. Pachivka po nahrávce L. Stránského. Třetí branku vstřelil V. Pachivka. Čtvrtou branku vzápětí vstřelil technik O. Kolář. Pátou a šestou branku vstřelil nezmar L. Stránský. Sedmou branku vstřelil M. Pospíchal, který nachází formu po nemoci. Osmou branku vstřelil agilní D. Skořepa a v rychlém sledu se připojili V. Pachivka, M. Frýba, a 2 x O. Kolář. Proti obrovi v dresu soupeře se ukázali paradoxně nebojácnými nejmladší a nejmenší posily z řad elévů. Některé góly jsme zbytečně inkasovali po situacích, kdy si nováčci na hřišti rozmýšleli jestli vůbec chtějí hrát. V brance předvedla hezké zákroky E. Karbašová. Výborně fungovala spolupráce J. Píša, M. Pospíchal a tahoun T. Charvát, který ukazoval, že zvedá každou lajnu ve které nastoupí a motivuje ostatní spoluhráče k nesobeckému výkonu. Nejlepší výkon podal D. Skořepa.

Spartak Pelhřimov – SK Jihlava ježci

7:12

Branky SK Jihlava ježci: D. Skořepa 3x, T. Charvát 2x, V. Pachivka, M. Pospíchal, O. Kolář, J. Píša 2x, M. Frýba, A. Trnka

V tomto zápase jsme dvěma prvními lajnami uzavřeli soupeře před jeho brankou. Bohužel netýmový a sobecký přístup některých nejzkušenějších hráčů nás připravil o větší gólovou nadílku soupeři. V brance hezky zachytal L. Novák. Po dlouhém marodění se do velice dobré formy dostává V. Pachivka.

SK Jihlava ježci – Hippos Žďár nad Sázavou

7:8

Branky SK Jihlava ježci: J. Píša 2x, T. Charvát, O. Kolář , L. Stránský, A. Trnka, V. Pachivka

Opakování prvního zápasu proběhlo v podobném scénáři. Nejlepším hráčem byl J. Píša, kterého bylo plné hřiště. Nahrával, střílel branky. Malou kaňkou byl nesportovní přístup jednoho našeho hráče, který dostal poučení jak se má chovat nejen od trenéra, ale i od tatínka, kterému děkuji za spolupráci. Plivání po zápase na zem, rozčilování a bouchání hokejkou určitě nebudeme praktikovat. Excelentně zachytal D. Skořepa, který předvedl neuvěřitelné zákroky.

Omluvení: M. Přenosil, A. Nováková, P, Chovancová, K. Čopák.

Cílem turnaje bylo zapojit širší spektrum hráčů a nováčky, což se nad úroveň povedlo.

Autor: M. Karbaš

Sestava SK Jihlava lvíčata: D. Šoukal, Š. Šoukal, K. Vašíček, L. Tesařová, J. Pejchal, Š. Václavek,

J. Koumar, M. Zoubek, A. Polednová, T. Staněk, V. Kučerová, V. Štoll, E. Šmardová

Snipers Třebíč bílí – SK Jihlava lvíčata

7 : 5

Branky SK Jihlava lvíčata: Šoukal, K. Vašíček, J. Pejchal, J. Koumar, T. Staněk

V brance se představila Leontýna Tesařová. První půle zápasu nám moc nevyšla. Do druhé poloviny nastoupila Ema Šmardová, která tým povzbudila k lepším výkonům. I přes parádní výkon naší brankářky jsme soupeře dotáhli a drželi s ním po zbytek zápasu krok.

Spartak Pelhřimov žlutí – SK Jihlava lvíčata

17 : 6

Branky SK Jihlava lvíčata: Šoukal 2x, K. Vašíček 2x, Š. Šoukal, L. Tesařová

Těžký a kvalitní soupeř. V brance zářila V. Kučerová. S týmem, který sází jeden gól za druhým je těžké hrát, ale hráči si z přídělu gólů nic nedělali a hráli si svůj florbal. I když občas měli i navrch.

Hypposačky Žďár n/S – SK Jihlava lvíčata

10 : 4

Branky SK Jihlava lvíčata: J. Pejchal, T. Staněk, L. Tesařová, A. Polednová

Zápas proti týmu složený z děvčat, kde hrála i z řad Lvíčat všechna děvčata. Jenom škoda, že na poslední chvíli onemocněla trojice hráček. První poločas jsme se soupeřkami drželi krok. Poté hráči polevili a bylo to vidět na hřišti. Nejvíce úsměvný moment přišel po nešťastném vlastním gólu

L. Tesařové. Nic si z toho nedělala a vsítila i krásný gól do správné branky. V brance zachytal

D. Šoukal.

Snipers Třebíč bílí – SK Jihlava lvíčata

5 : 6

Branky SK Jihlava lvíčata: D. Šoukal, Š. Šoukal 3x, J. Koumar, T. Staněk

Poslední zápas na turnaji se stejným soupeřem jako na začátku. V brance se představil výborný elév M. Zoubek, který i přes strach ze střel zachytal výborně. Hlavně střelu, kterou odrazil helmou! Nejlepší zápas na turnaji, který Lvíčata zahrála. Bylo vidět vše, co k florbalu patří. Drama od začátku do konce.

Turnaj hodnotím pozitivně. Je vidět, že hráči a hráčky se zlepšují i přes některé vysoké prohry můžou se soupeřem hrát i vyrovnaný a krásný florbal. Celý tým Lvíčat makal a předváděl florbal, který učíme na trénincích. Pochválit a vyzdvihnout musím všechny elévy E. Šmardová, J. Pejchala a M. Zoubka. I nováčka z řad mladších žáků Š. Václavka. Naopak pokárání patří hráčům, co na trénincích makají, ale na turnaji moc nezářili. Největším překvapením, i když možná ne byla jak brance tak i na hřišti L. Tesařová. Poděkování patří celému týmu Lvíčat, hráli opravdu pěkný florbal a v neposlední řadě i rodičům za fandění.

M. Tesař

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *