Andone SK Jihlava vstoupila do sezony výhrou nad Hradcem Králové B

11.09.2023 | A tým muži, Muži A | 0 komentářů

V sobotu začala nová sezóna pro muže Andone SK Jihlava. Na Vysočinu přijel nevyzpytatelný soupeř FBC Hradec Králové B, který má své áčko v první lize, a tak se dalo očekávat, že Jihlavu nečeká lehké utkání.

Andone SK Jihlava – FbC Hradec Králové B

5 – 3

(2:1, 2:1, 1:1)

Branky za Jihlavu: 1. Vyskočil O. (Horský Jakub), 14. Kůs (Kasper), 22. Horský Jakub (Horský Jan),

37. Beránek M. (Jirků H.), 50. Kasper (Andrýsek)

Domácí tým hrající opět na tři kompletní formace vstoupil do zápasu velmi dobře. V čase 1:04 prostřelil hostujícího brankáře Šimečka Ondřej Vyskočil a SK vedlo 1-0. Poté se více na míčku držela Jihlava, ale další větší šanci si nedokázala vypracovat. Těsně po polovině první třetiny se dočkal také Hradec. Lukáš Čubírka se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a dotlačil míček za brankovou čáru 1-1. Dvě minuty po vyrovnávací brance se ke slovu dostala třetí lajna a naše nová posila Kryštof Kůs, který po přihrávce Tomáše Kaspera poslal domácí tým opět do vedení 2-1. Tento stav vydržel až do konce první třetiny.

Podobně dobrý vstup zažila Jihlava i do druhé třetiny na 3-1 zvyšoval skóre Jakub Horský. V čase 34:43 byl faulován Jan Beránek hostujícím Práškem a Jihlavě měla k dispozici první přesilovou hru v zápase. Těsně po návratu hostujícího hráče z trestné lavice se prosadil tvrdou ranou pod horní tyč Michal Beránek, který se opřel do míčku a ten zapadl přesně do horního roku nad rameno brankáře Šimečka 4-1. V závěru druhé třetiny vykřesal naději pro Hradec Jan Schejbal, který se dostal úplně sám před brankáře Vyskočila a kličkou snížil na 4-2.

Hradci se vstupy do třetin moc nedařily. Hned ve druhé minutě poslední části byl vyloučen Lukáš Švitorka za sekání a Jihlava měla možnost znovu odskočit do pohodlného náskoku. Přesilovku se i přes mohutný tlak Jihlavy využít nepodařilo, a tak se pokračovalo za stavu 4-2. Těsně před polovinou závěrečné třetiny si Jihlava vybrala trošku smůly. Jan Schejbal poslal míček z rohu hřiště před branku, kde byl pouze domácí hráč Vlk, který si ale nešťastně míček srazil do branky za bezmocného domácího brankáře. 4-3. Jihlava se ovšem nenechala zaskočit. A dál trpělivě hrála na míčku a držela soupeře dál od své branky. V čase 50:24 si vyběhl do středu hřiště Tomáš Kasper a jeho táhla střela těsně nad ledem skončila přesně u pravé tyče hostujícího brankáře 5-3. Hradec se poté vrhnul do útoku a připravil si několik dobrých možností. Dvě minuty před koncem byl navíc vyloučen Tomáš Kasper za vzdálenost a tlak Hradce ještě zesílil. Jihlava ovšem skvěle blokovala hostující střely a nepustila hosty z Hradce na kontaktní branku. Po velmi vydařeném zápase si Andone SK Jihlava připsala první tři body do ligové tabulky a v součtu zápasů z loňské sezony plus poháru protáhla svoji sérii již na 17 výher v řadě.

Štěpán Vyskočil

Komentář trenéra Romana Komendy: Kvalitní zápas na začátek ligy. Ve kterém si dokázali pohlídat důležité části hry, ale určitě máme ještě co zlepšovat. Díky hráčům a soupeři.

Komentář hráče Josefa Pojera: Zápas hodnotím dobře, získali jsme tři důležité body to tabulky s velmi kvalitním soupeřem. Trošku nám utekl závěr druhé třetiny, kde jsme si zbytečně nechali dát kontaktní gól a následně nám zazvonila tyčka, toto si musíme do příště pohlídat. Jako velké plus hodnotím zvládnuté oslabení 3 minuty před koncem zápasu za stavu 5:3 případný kontaktní gól by zadělal ještě na pořádné drama, ale ukázali jsme pořádnou vůli týmu, který si šel od začátku zápasu za vítězstvím, celý zápas jsme byli lepším týmem a hru jsme kontrolovali.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *