Ženy EAV SK Jihlava odehrály úvodní dvě kola 1.ligy žen

12.09.2023 | A tým ženy, Ženy A | 0 komentářů

Jihlavský A-tým žen o víkendu vstoupil do 1.ligy žen. V sobotu byly jejich soupeřem hráčky Aligators Šitbořice a v neděli holky narazily na tým Hattricku Brno. Jihlava zvládla oba zápasy vyhrát a tím pádem i uhájit domácí půdu.

EAV SK Jihlava – Aligators Šitbořice

2 – 1p

Branky za Jihlavu: 13. Bícová (Levová), 65. Krčálová (Levová)

Začátek zápasu byl poněkud nervózní, což se ale po pár střídáních zlepšilo a jihlavský tým si vytvořil spoustu pěkných šancí. Kromě gólu Kateřiny Bícové, se však ženám nedařilo vytvořené šance proměňovat. Ve druhé třetině přišlo několik vyloučení na obou stranách, kdy Jihlava sice všechna oslabení úspěšně ubránila, ale nedokázala využít žádnou ze svých přesilovek. Třetí třetina byla pak už pod taktovkou jihlavských žen. Ani přesto se jim však nepodařilo skórovat. Utkání tak došlo až do prodloužení. Vítěznou branku do sítě Aligators poslala kapitánka Hanka Krčálová a Jihlava se mohla radovat z vítězství.

EAV SK Jihlava – FBŠ Hummel Hattrick Brno

10 – 1

Branky za Jihlavu: 3. Bícová (Šmahelová), 14. Bednářová (Jašková), 15. Bícová (Šmahelová), 20. Šulová (Bednářová), 26. Procházková (Homolová), 27. Bícová (Šmahelová), 48. Bícová (Kittlerová), 49. Kalinová (Homolová), 51. Jašková (Procházková), 58. Běhounková (Dvořáková)

Hned v první třetině dokázaly ženy gólově utéct svým soupeřkám. Své vedení, díky spoustě střel a velkému tlaku na branku soupeře, dokázaly ženy v průběhu utkání nejen držet, ale i hodně navýšit. Jihlava se dokázala vyvarovat nervozitě, jež ji trápila v sobotu, udávala tempo hry a brněnský tým k ničemu nepustila.

Za uplynulý hrací víkend tak Jihlava získala 5 bodů do tabulky. Další zápasy ženy odehrají 23.9. na půdě Hradce Králové a 24.9. v Dobrušce.

Komentář trenéra Romana Komendy: Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou a díky tomu ho mohli odehrát na tři pětky. Jsem rád, že holky dokázaly odmakat až do konce. Děkuji holkám za víkend a soupeři za zápas.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *