Ženy poprvé v sezóně na půdě hostů

3.10.2023 | A tým ženy, Ženy A | 0 komentářů

Víkend 23.-24.9 přinesl další dvě kola 1.ligy žen. Tentokrát se mladý jihlavský tým představil venku, konkrétně na hřišti IBK Hradec Králové a FBC Dobruška. Ze dvou zápasů dokázaly ženy do vítězného konce dotáhnout pouze ten první, do tabulky tak připisují tři body.

IBK Hradec Králové – EAV SK Jihlava

2 – 7

Branky za Jihlavu: 1. Bícová, 24. Bednářová (Jašková), 24. Krčálová H., 28. Krčálová H. (Krčálová V.), 28. Bednářová (Běhounková), 40. Vytisková (Bednářová), 44. Bícová (Běhounková)

Tento zápas se časově kryl s turnajem juniorek, tudíž na něj část hráček, hrajících za obě kategorie, nemohla přijet. Hrálo se tedy na dvě pětky. Ženy do začátku zápasu vstoupily velmi dobře, gólem Kateřiny Bícové hned v první minutě. Poté však došlo k vyloučení na straně domácích, jež rozhodčí následně zrušili, což vedlo ke ztrátě koncentrace na jihlavské střídačce. Hradec toho dokázal využít a srovnal skóre. Vstup do druhé třetiny se Jihlavě vyvedl fantasticky. V hradecké brance skončilo pět jihlavských střel, k čemuž velmi pomohly dvě využité přesilovky. Ve třetí třetině se oběma týmům podařilo vstřelit ještě jednu branku. Velkou oporou, po celou dobu zápasu, byla pro jihlavský A-tým gólmanka Danny Václavků, která byla nakonec vyhlášena nejlepší hráčkou utkání.

FBC Dobruška – EAV SK Jihlava

4 – 2

Branky za Jihlavu: 41. Krčálová (Bícová), 60. Bícová

Hned zpočátku zápasu se hrálo ve vysokém tempu, což dělalo jihlavským ženám velké problémy. Nedařilo se plynule přenášet hru a vytvářet si šance, to se ale od druhé třetiny mírně zlepšilo. Bylo vidět hodně osobních soubojů. I když Dobruška vedla po druhé třetině už 3:0, jihlavské hráčky to nevzdaly a díky využité přesilovce, proměněnému trestnému střílení a bojovnosti dokázaly třetí třetinu vyhrát 2:1. Tři body sice nakonec zůstaly v Dobrušce, mladý jihlavský tým se ale proti favoritovi ligy nemá za co stydět.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *