Muži zabojovali a jsou stále v kontaktu s 3.místem tabulky

3.01.2020 | Nezařazené | 0 komentářů

Jihlavští hráči věděli o co hrají. Střed tabulky je tak vyrovnaný, takže si nemohli dovolit zaváhat ani v posledním zápase roku 2019 a navíc na domácí palubovce!

SK Jihlava – FBC Letohrad Orel Orlice

5:4p

 (1:0, 3:1, 0:3, 1:0p)

branky: 19. J.Beránek (T.Kasper), 31. M.Daněk, 33. J.Horský (T.Kasper), 34. M.Daněk (J.Beránek), 62. J.Beránek (M.Strejček) – 26.,43. a 60. F.Majvald, 48. A. Jiruška

Již před utkáním bylo jasné, že půjde o hodně a body chtěla obě družstva. Tomu také nasvědčoval úvod zápasu, když prvních 10 minut se hra přelévala ze strany na stanu a začínaly se tvořit šance na obou stranách, které ale s jistotou likvidovali oba brankáři. Šance otevřít skóre přišla v čase 17:31 při vyloučení hostujícího hráče a po minutě domácí SK Jihlava přesilovku zužitkovali, když přesnou přihrávku Tomáše Kaspera nekompromisně umístil Jan Beránek. Po první třetině se tak šlo do šaten za stavu 1:0 pro domácí Jihlavu.

Druhá třetina začala zvýšenou aktivitou soupeře a ta se jim vyplatila, když ve 26.minutě srovnali na 1:1. Letohrad tlačil i dále, ale perfektní zákroky předváděl v brance domácích Štěpán Vyskočil a tak se skóre měnilo k radosti domácích na druhé straně. Nejprve na 2:1 sólo akcí zvýšil Miroslav Daněk, po 2 minutách trefil krásně růžek branky hostů kapitán Jan Horský a o minutu a půl později už to bylo 4:1 pro domácí díky další trefě Miroslava Daňka. Povedená třetina tak domácí poslala do šatny za stavu 5:1.

Závěry zápasů nejsou zatím silnou stránkou jihlavských a špatně pro ně začala i tato třetí třetina, když ve 43. a 48.minutě inkasovali a rázem byl soupeř z Letohradu na dostřel o jednu branku. Domácí ovšem statečně bojovali a ustáli v půlce třetiny i oslabení při vyloučení M.Daňka. Následně bohužel nevyužili svoji početní výhodu a tak si soupeř minutu a půl před koncem třetiny vzal timeout a šel do 6. SK Jihlava mělo i šanci trefit prázdnou branku, ale to se o kousek nepovedlo a 26 vteřin před koncem třetiny v předbrankovém prostoru srovnal třetím gólem utkání F. Majvald a šlo se do prodloužení.

Na domácích bylo vidět, že bod navíc si chtějí ponechat oni a byli velmi aktivní. To se vyplatilo a po 2.minutách prodloužení se přesně trefil Jan Beránek a připsal tak bod navíc domácím.

Komentář trenéra Komendy: V zápase jsme odehráli to, co jsme potřebovali. Škoda poslední třetiny, kde jsme zbytečně soupeře pustili do hry. Děkujeme soupeři a fanouškům za podporu v roce 2019 a těšíme se v roce 2020.

Sestava: Vyskočil Š., Cacek –Strejček, Beránek J, Beránek M, Štoll, Vyskočil O., Žaloudek, Jirků, Kasper, Paul, Kružík, Kolář, Jan Horský, Jakub Horský, Škurla, Zápotočný, Daněk

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *